fredag 9. oktober 2009

Galskap med fredspris til Obama

Tjen folket synes fredspris til USAs president er galskap og ser fram til store demonstrasjoner mot et eventuelt besøk av Obama til Oslo.

- USAs president er den siste personen i verden som fortjener en slik fredspris, sier Henrik Ormåsen, talsperson for det kommunistiske forbundet Tjen folket.

Ormåsen og Tjen folket anklager nobelkomiteen for å ha blitt bitt av Obama-hysteriet i Europa under valgkampen i USA.

- Dette er ringvirkningene av «Obamamania», sier Ormåsen oppgitt.

- Ingen stat i verden har startet så mange kriger og bidratt til så mange blodige kupp, som USA. Det går en rett linje fra USAs krig med Spania om kontrollen over Filippinene for over hundre år siden, via Koreakrig og Vietnam, til dagens okkupasjoner av Irak og Afghanistan. Det er jo rein og skjær galskap å gi «fredspris» til lederen av den største krigsmakta i verden, mener Henrik Ormåsen.

Talspersonen spekulerer i om ikke Nobelkomiteen bare er ute etter å få en politisk popstjerne til Norge for å flotte seg.

- Her handler det nok om prestisje og at Nobelkomiteen skal få flotte seg med storfint besøk, og ikke en faktisk vurdering av hva Obama og USA står for i dagens verden, sier Ormåsen.

Tjen folket stempler USA som en imperialistisk stat som blander seg inn militært og politisk i andre land, for å tjene USA sine egen interesser.

- Obama er ikke noe brudd med USA-imperialismen, sier Ormåsen.

- I valgkampen og etterpå har Obama tvert imot lovet å trappe opp krigen i Afghanistan. Han vil ha flere amerikanske soldater og bombefly i fattige land, ikke færre. Obama er en liten del av en svær krigsmaskin, han er en krigsforbryter og vi oppfordrer det norske folk til å sette Oslo på hodet om han setter føttene på norsk jord, avslutter Henrik Ormåsen.

Link til oppslag i VG: Barack Obama får Nobels Fredspris.

Link til oppslag i Dagbladet: Årets fredspris til Obama.

Tjen folket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar